BejelentésSipos Csilla Épületenergetikai szakértő
Épületek energetikai tanúsítása

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Épületenergetikai tanúsítvány - miért jó?
   Az épületenergetikai tanúsítvány az épület, vagy lakás energetikai minőségét igazoló dokumentum, mely tartalmazza az épület energetikai besorolását A+ -tól I -ig hasonlóan a háztartási gépek energetikai besorolásához. A tanúsítvány elkészíthető az egész épületre, de természetesen egy lakás (albérletre) egységre is. A tanúsítványban „C” osztály alatti besorolás esetén (kérésre „C” osztály felett is) üzemeltetési, illetve korszerűsítési tanácsokat is fel kell tüntetni, amelyek megvalósításával csökkenthető az energiafogyasztás és a rezsiköltség. A jó energetikai tulajdonságot tanúsító épületek az eladáskor illetve a bérbeadáskor előnyös helyzetbe kerülhetnek.


Mikor készíttessen energiatanúsítványt?
2009. január 1-től a 176/2008 (VI.30.) sz. Kormányrendelet alapján az új építésű épületek esetén a használatbavételi eljárás megindításáig kötelező az energetikai tanúsítvány elkészítése.
Az ingatlan eladása illetve bérbeadása előtt, a jó energetikai minőség igazolására. Az Ön ingatlanának az értékét nagymértékben befolyásolja majd az, hogy milyen besorolást ér el. A tulajdonos az ingatlan energiatakarékos jellegét magasabb bérleti díjban is érvényesítheti. A leendő vevők, bérlők, a tanúsítvány segítségével könnyebben tudnak majd dönteni, hogy az Ő igényeiknek mennyire megfelelő az Ön ingatlana. A jó energetikai tulajdonságot tanúsító épületek az eladáskor illetve a bérbeadáskor előnyös helyzetbe kerülhetnek.
Energiahatékonysági pályázat előkészítésekor, a megtakarítás kimutatására. A pályázathoz kötelezően benyújtandó melléklet az energetikai számítás a felújítás előtti állapotról, és a tervezett felújítás utáni állapotról.


Mikor kérjen energetikai szaktanácsadást?
Az ingatlan tervezési fázisában (Érdemes és szükséges már a tervezés fázisában gondolni a megvalósuló épület energetikai minőségére! Ekkor még a szerkezetek és a gépészeti rendszerek megfelelő kiválasztásával az épület "A" osztályú, azaz energiatakarékos besorolást kaphat.
Épületszerkezeti korszerűsítés előtt, a beruházási döntés megalapozására   ( pl. külső falak utólagos hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje )
Épületgépészeti korszerűsítés előtt, a beruházási döntés megalapozására    ( pl. fűtési illetve melegvizes kazán cseréje, energiahordozó-váltás )


Mikor kérje a tulajdonostól az ingatlan energiatanúsítványát?
   Ingatlan vásárlása esetén, kérje a használatbavételi engedéllyel együtt, mert amennyiben nem 2012-től az ingatlan eladásánál, vagy bérbeadásánál saját költségén kell elkészíttetnie. Ezenkívül így pontos képet kap a megvásárolni kívánt lakás, vagy ház energiafelhasználásáról, ami a mai energiaárak mellett Önnek sem mindegy.

 Keresés a honlaponHírekIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!